Парфюмите и тяхното предпочитане

Парфюмите са познати още от древни времена. Тогава са се ползвали ароматни масла,  за  да ароматизират домовете и телата си. Този продукт е бил много ценен за времето  и е използван предимно от богатите. Постепенно производството на парфюма се  подобрява,  като преминава през различни етапи на своето развитие. Днес  е много популярен и търсен от всички. Едва ли има човек, който не ползва тази  ароматен продукт с удоволствие и възхищение. Когато си купува човек парфюм рядко се замисля за  състава на аромата  или да определят вида му.

 

В офлайн или онлайн магазин за парфюми търсим често препоръките на консултанта и го избираме по своя вкус. Има няколко на брой норми, с които трябва да се съобразяваме, когато се купуваме нови парфюми. Не е желателно да се водим от аромата на предишните уханни води и парфюми. Те биха могли да ни объркат при избора на нов. Препоръчително е да се тества като пръснем малко на китката, като по този начин може да  усетим аромата и неговата трайност. Чуждото мнение, било на познат или приятел също е от значение. Парфюмите се избират според повода, сезона и  настроението,  за да се чувствате по уникален начин. Правилният аромат  подчертава уникалността на всеки. Показна неговата същност.

Голямото разнообразие  на модерните аромати дават възможност да се избират подходящи парфюми за всеки.

 

Ароматните морски парфюми  са  повлияни от морето и са предимно мъжки. Ароматните папратови са с аромат на прясно  окосена трева, използва се лавандула, здравец, мъх и дърво. Използват се за мъжки парфюми.

Ароматните плодови е нова група,  която също е предпочитана от мъже.

Ароматни подправки  е също нова група и създава свежо и студено усещане.

Друг вид са шипрови с много силен аромат на дъбов мъх, пачули, бергамот и други подобни.

Шипрови цветни  - роза, момина сълза, жасмин и други.

Шипрови плодови с аромат на праскова, кайсия, ягода и цитрусови плодове.

Цитрусовите, ароматни и сладникави, са  много известни от  дълго време и имат аромат  на цитруси, плодове, ванилия, карамел и сладки цветя.

 

Цветните парфюми са  най голямата група с цветен и плодов аромат.

Цветни морски, цветни плодови, сладникаво цветни плодови, цветни тревисти и цветни дървесни мускуси са  парфюми със силен аромат от  различни цветови и плодови аромати, а също така  на различни подправки. Често пъти ароматите се преплитат заради техният идентичен произход.

 

Ориенталските парфюми  са с много силен аромат включват и упойващи вещества , екзотични смоли и цветя и подправки. Те също са цветни, папратови,  ванилови, дървесни и с аромат на подправки. Ориенталските парфюми са секси, топли и чувствени.

 

Дървесните аромати са също разкошни парфюми  като съчетават в себе си сандалово дърво, кедър, ветивер  и подобни на смолите, съставки които придават приятен и завладяващ аромат на парфюмите. И те имат същите разновидности – дървесни морски, ароматни, шипрови, цветни мускуси и дървесни подправки. Те показват висок статус, лукс и изисканост. Богатото разнообразие от парфюми дава възможност на всеки да избере желаният и да се почувства уникално.





{START_COUNTER}