Как да направим колата да мирише добре

Ароматизиране на кола

Ароматизатор за кола - страхотен мирис

 

Няма нищо по-неприятно от това да се качите в автомобила на някой познат и с ужас да установите колко е неприятна миризмата вътре. Без да изпадаме в излишни подробности, ще оставим на вашето въображение целия спектър от миризми, за които бихте могли да се сетите.

 

Със сигурност това е много неприятно, но дори още по-ужасно би било ако хората (близки, приятели, семейство) започнат да асоциират с тази ужасна миризма именно вашия автомобил. Няма как да сте сигурни дали вече не се е случвало.

 

Няколко съвета за справяне с проблема

 

За да не се стига до там, че да изпадате в подобна ситуация, има само няколко малки стъпки, които да извървим. Консултирахме се със специалисти от AirSpice.bg (един от онлайн магазините с най-богат асортимент от артикули в страната) и ето какво научихме от тях:

 

  • Изхвърлете всичкия боклук от автомобила

Голяма част от хората забравят да изхвърлят боклука от колата си и той остава там за дълго. Опаковки и кутии от храна, стари чаши за кафе или пък пепелника от цигарите, ако сте пушачи, могат да направят престоя в колата ви доста неприятно преживяване. Изхвърлете и остатъците от всякакви закуски, хамбургери и снаксове, които могат да отделят неприятна миризма;

 

  • Почистете автомобила

Мнозина поддържат колите отвън, но какво става с вътрешната част? Тапицерията поема всякакви миризми и прах, които остават там с години и постоянно отделят от своето зловоние наоколо;

 

  • Поставете качествен ароматизатор

AirSpice.bg съветват да не забравяме за ароматизатора, защото дори и да поддържаме возилото добре, все пак неприятните миризми могат да дойдат от всякакви неочаквани източници. Те препоръчват да заложим на по-качествен ароматизатор за автомобила, тъй като традиционно евтините модели излъчват аромат за около 2 или 3 дни. Оказва се, че един по-скъп и качествен продукт може да реши проблема за месеци напред;

 

  • Погрижете се за килимите

Килимите в една кола са един от основните генератори на лоша миризма. Почиствайте ги редовно и не позволявайте да се задържа мръсотия твърде дълго. Напръскайте ги след почистване с  някакъв ароматизиращ спрей (в AirSpice.bg има голям избор от подобни предложения) и повтаряйте тази процедура периодично.

 

Тук трябва да се допълни, че всъщност ароматизиращите спрейове са едно от най-бързите решения ако искате колата ви да мирише добре още сега, без да се налага да чакате.





{START_COUNTER}